Home > Projecten > De Steenovens > > Fotogalerij

De Steenovens - Fotogalerij

Onder deze rubriek kan U de evolutie volgen van de restauratie en reconstructiewerken die op de Steenovensite worden uitgevoerd. Dit overzicht begint bij de toestand van de site in 2004, op het ogenblik van de verwerving door KVNS. 

In juli 2004 is men begonnen met het ruimen van het puin van de Steenovens.  Drie ploegen sloegen hiervoor de handen in elkaar: VDAB, Steunpunt en OCMW Sint-Amands. Het steenpuin wordt geruimd door de VDAB, onder leiding van hun werfleider.  Het puin wordt zorgvuldig gesorteerd, en alle belangrijke elementen worden netjes verzameld en geïnventariseerd. Bij elke vondst groeit het enthousiasme van deze ploeg en geraakt iedereen meer en meer overtuigd van de uitzonderlijke kwaliteit van de site.  Ondertussen velt Steunpunt bomen, snoeit, knipt hagen en zorgt ervoor dat de ruïne toegankelijk is en dat de site er nu al veel mooier bij ligt. Een ploeg van het OCMW van Sint-Amands tenslotte ruimt op, sorteert het restafval, en maakt dat de anderen elke dag netjes verder kunnen. Na de bouwvakantie kan al worden gedacht aan de start van de reconstructie.

  • Vanaf september 2004 worden delen van de ruïne terug blootgelegd. 
  • In 2005 komt de 16de eeuwse kelder aan de oppervlakte. 
  • In januari 2006 wordt het dak van het looghuis gerestaureerd, in maart 2006 wordt de binnenkant van het looghuis aangepakt.  In april 2006 wordt begonnen met de koestal. 
  • In 2007 wordt verdergewerkt aan de koestal.  De bouwwerken aan de litsplaatsen worden gestart en bij slecht weer wordt er ondertussen vergewerkt aan de resturatie van de haard en shcou in het woonhuis.
  • In 2008 werd de kassei vanaf de binnendijk heraangelegd en in april 2008 wordt de wijngaard aangeplant.  In juli 2008 krijgt de wijngaard zijn eerste snoeibeurt en ondertussen werkt men volop aan de inrichting en de verbouwing van de koestal.
  • In 2009 wordt de samenwerking met Spoor2  verder gezet. Zij zullen dit jaar de koestal aanpakken , zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant , zodat dit lokaal kan dienen als eerste ontvangstruimte.De vroegere litsplaatsen worden ingericht als sanitair. Het meubilair is gesponsord door de Lions club van Klein Brabant. Ondertussen werkt VDAB binnen het kader opleiding bouw verder aan de heropbouw van de paardenstal. Natuurwerk deed tijdens de wintermaanden reeds de eerste snoeibeurten aan de wijngaard.
  • In 2010 wordt er verder gewerkt aan de Paardenstal door VDAB.  Op 26 maart brengen de Nederlanders een bezoek aan de Steenovens: lees meer

Klik met de muis op de foto's voor overzicht van de foto's.

 

 

Huidige Activiteiten

Contact

Wilt u meer weten over KVNS? Bel, mail of fax ons.

Meer weten?

Meer weten over het werkterrein van KVNS? Bestel ons magazine.