Home > Projecten > De Steenovens > > Quick Wins

De Steenovens - Quick Wins

Scheldelandschapspark: Minister Peeters steunt kleinschalige projecten op het platteland

Minister-president Kris Peeters investeert 188.932 euro in kleinschalige projecten op het platteland. Deze projecten dragen bij tot de plattelandsontwikkeling in Vlaanderen en kaderen binnen het plattelandsproject Scheldelandschapspark.

In het kader van zijn plattelandsbeleid hecht minister-president Kris Peeters veel belang aan initiatieven die van onderuit komen. Daarom investeert hij in zogenaamde ‘Quick Wins’, initiatieven die kunnen uitgaan van verenigingen, scholen, ondernemingen en zelfs van particulieren. Het zijn kleinschalige projecten die betrekking hebben op plattelandsontwikkeling in de ruime zin van het woord en die ook meteen zichtbaar zijn op het terrein.

lees meer:

Quick wins Schelde Landschapspark

Quick wins Steenovens

In Sint-Amands is een quick win project goedgekeurd zodat in de Steenovens,een historische site langs de Schelde, een fruitgaard en kruidentuin kunnen worden aangeplant, de bakoven wordt gerestaureerd en de bewegwijzering naar de site wordt verbeterd.  Vlaanderen steunt de uitvoering met een financiële bijdrage van 7.574,7 euro

Al enkele jaren waait er een nieuwe wind in de oude Steenovens. De ruïne van een voormalige hoeve langs de Schelde werd met behulp van sociale tewerkstelling heropgebouwd, er werd geïnvesteerd in een wijngaard, er werden plannen gemaakt voor een permanente tentoonstelling en een landschapsplan werd opgemaakt. De Koninklijke Vereniging voor Natuur en Stedenschoon (KVNS) werkte hiervoor samen met verschillende partners.

Het project werd goedgekeurd als quick win binnen het plattelandsproject Schelde-Landschapspark van VLM.  De toelage van 7.574,7 euro maakt het de gemeente mogelijk om in samenwerking met KVNS een stapje verder zetten in de richting van de volledige heropleving van de historische site. Er wordt gezorgd voor bewegwijzering naar de Steenovens vanuit de kern van Sint-Amands. Daarnaast worden een boomgaard en kruidentuin aangelegd die voor streekproducten zorgen. Ook de bakoven wordt gerestaureerd.

Wie: gemeente Sint-Amands in samenwerking met Koninklijke Vereniging voor Natuur en Stedenschoon (KVNS)

Waar: Steenovens, gelegen langs de Scheldedijk in het zuiden van Sint-Amands, op de grens tussen de provincies Antwerpen en Oost-Vlaanderen

Quick win: 7.574,7 euro

Dit project wordt gerealiseerd en gecofinancierd in het kader van het plattelandsproject Schelde-Landschapspark VLM, in opdracht van de Vlaamse regering.

Het Intergemeentelijk Samenwerkingsverband Schelde-Landschapspark (IGS-SLP) ondersteunt.

 

Huidige Activiteiten

Contact

Wilt u meer weten over KVNS? Bel, mail of fax ons.

Meer weten?

Meer weten over het werkterrein van KVNS? Bestel ons magazine.