Home > Projecten > De Steenovens > > Routebeschrijving

Steenovens - Routebeschrijving

 

ROUTEBESCHRIJVING NAAR DE STEENOVENS TE SINT AMANDS (provincie Antwerpen)

Met de wagen, te voet, met de fiets

- Vanuit Brussel of Antwerpen bereik je Sint-Amands via de A12 richting Antwerpen/Brussel, afrit Temse-Sint-Niklaas-Dendermonde, aan het kruispunt met de rijksweg Mechelen-Sint-Niklaas neemt U de N17 richting Dendermonde. (Vervolgens *)

- Vanuit Gent neem je de E17 richting Antwerpen, afrit St.-Niklaas - Temse. Je neemt de afrit richting Temse en je komt zo op de N16. Je kiest de afslag Bornem. Sint-Amands paalt aan de gemeente Bornem.

(*) U volgt de N17 gedurende 9 km.  Bij het tweede rond punt slaat u rechts af  naar het centrum van Sint-Amands, nog een 2 tal km rijden vooraleer u het centrum inrijdt.

Daar hebt u twee wegen om de site van de Steenovens te bereiken. Realiseer u dat de Steenovens zich ten uitkanten van de dorpskom bevindt en enkel te bereiken is via landelijke wegen (wegels). Op bepaalde plaatsen staan bruine fietsborden met de Steenovens op vermeld die u op de goede weg helpen.

- Ofwel volgt u in het centrum verder de bewegwijzering "sportcentrum", zo komt u in de Sportlaan, op het einde van de Sportlaan begint de Kapellelaan, waarlangs de parking Amandus zich bevindt, die ruime en gratis parkeerruimte biedt.  U gaat te voet richting Schelde en neemt linksaf het pad op de Scheldedijk, niet de  richting kerktoren van Sint-Amands volgen, maar de richting stroomopwaarts. Een kleine wandeling van een vijftal minuten.te voet op de Scheldedijk doet u aankomen op de site van de Steenovens, vlak aan de Schelde midden in het groen gelegen. Auto's worden niet toegelaten op de Scheldedijk.

- Ofwel via de Kuitegemstraat die zowel vanuit de dorpskern van Sint-Amands als vanaf de N17 (via het gehucht De Briel) te bereiken is. Twee belangrijke oriënteringspunten:  ongeveer schuin over de kinderboerderij in de Kuitegemstraat neemt u een landelijke weg richting de Steenovens. Bij het inslaan van deze landelijke weg zal u een aantal meter langs weiden met edelherten rijden. De Steenovens ligt voor u weggedoken in het groen vlak aan de Schelde gelegen. Let op, u mag niet met de wagen op de Scheldedijk rijden hoe verleidelijk dit ook mag wezen.

Openbaar vervoer

Met de trein hebt u 3 mogelijkheden: Een rechtstreekse trein vanuit Antwerpen Centraal naar Puurs; een trein vanuit Mechelen naar Sint-Niklaas, halte Puurs; een trein van Mechelen naar Buggenhout, halte Buggenhout of Malderen. Verschillende buslijnen verzorgen busverbindingen tussen opgesomde stations en Sint-Amands. U stapt bij voorkeur af aan bushalte "Sint-Amands Station". Er is ook een belbus met een halte in de buurt van de Steenovens.

Van hieruit is het nog een tiental minuten stappen naar de Kaai. Voor uurregeling bus zie www.delijn.be

 

Huidige Activiteiten

Contact

Wilt u meer weten over KVNS? Bel, mail of fax ons.

Meer weten?

Meer weten over het werkterrein van KVNS? Bestel ons magazine.