De veerboten ‘Roger Raveel’ en ‘Het rode vierkant op zee’ brengen voetgangers en fietsers het hele jaar door gratis van de westeroever (de Visserskaai ter hoogte van het Noordzeeaquarium) naar de oosteroever (het Maritiem Plein) en omgekeerd. De dienstverlening wordt verzorgd door DAB Vloot van de Vlaamse overheid, maar het is de stad Oostende die de kosten voor de uitgebreide zomerregeling (van 30 maart tot 30 september) op zich neemt.

De stad Oostende heeft nu beslist dit uitgebreide vaarschema waarbij de hele week door met twee boten wordt gevaren te verlengen tot aan het einde van de herfstvakantie. Dit betekent ook dat er ook ’s avonds later passagiers overgezet worden.

Het toeristische seizoen is wegens de lockdown van het voorjaar pas later van start gegaan en het veer kan door de maatregelen ook minder passagiers tegelijk overzetten. Reden genoeg om de Oostendenaars en de bezoekers wat langer te laten genieten van deze extra dienstverlening.

Het veer zal daarom tot zondag 8 november, de laatste dag van de herfstvakantie, volgens de zomerregeling varen. De dienstregeling en alle info vind je op www.oostende.be/veerverbinding.

Bron: HLN 25 9 2020