Veerdiensten in België

Alle veren van België op een kaart. Meer zelfs: die van de hele Benelux. Daar zorgt de Nederlandse Vereniging Vrienden van de Voetveren voor in samenwerking met Vrienden van de Vlaamse Veren. Van het kleinste zelfbedieningsveer over de gezellige pontjes met een zelfstandige veerman, tot de autoveren en waterbussen, alle komen ze hier aan bod.

Waterbus Vilvoorde - Brussel

Wat België betreft gaat het om veren van aan de kust tot aan de Belgisch/Nederlandse grens in Limburg. Veel leuke veerpontjes liggen daar tussenin op Leie, Schelde, Durme en Rupel. We vermelden hier het enige nog met handkracht bediende kabelveerpontje van Idegem op de Dender en de handbediende kettingveerpont te Ravels in de Antwerpse Kempen. Een stuk varend erfgoed.
En wat denk je van een elektrisch aangedreven veerpont in het Brusselse Ter Kamerenbos? Of de gezellige Namourettes op Samber en Maas in Namen?

Klik op de kaart, en je krijgt alle praktische informatie over 40 veren en waterbussen in België, ruim 300 in Nederland en eentje in het Groot-Hertogdom Luxemburg.

Een handige tool om de eerstkomende vertrekuren te checken van de veerdiensten over de Schelde vanaf Rupelmonde tot Antwerpen:

Website: www.overdeschelde.be
Android App: play.google.com/store/apps/details?id=be.overdeschelde.twa

Andere bronnen over veerdiensten en waterbussen in Vlaanderen zijn:

www.welkombijvloot.be/locaties-veerdiensten
www.vlaamsewaterweg.be/veerdiensten
www.dewaterbus.be
www.waterbus.brussels