Zoals eerder door ons bericht raakte op zaterdag 26 juni 2021 een tweejarig meisje te water bij het Sint Annaveer aan het ponton Steenplein te Antwerpen. Gelukkig werd ze door haar vader uit het water gehaald.

Het Agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust dat het veer in de vaart houdt onderzocht het gebeurde en nam meteen maatregelen.

“Een aanpassing aan het ponton dringt zich op om de gevarenzone tussen wal en schip in eerste instantie af te dichten. Ondertussen zijn de nadarhekken al anders geïnstalleerd zodat het gangpad van het ponton goed aansluit op de loopbrug van de veerboot”, legt woordvoerder Anne-Sophie Moerman van het MDK uit aan een journalist van Gazet van Antwerpen. Op termijn wordt het ponton aan het Steen ook aangepast. “Die aanpassing zal zorgen voor een structurele oplossing”, aldus Moerman. “De verschillende veren zullen ook onderworpen worden aan een evaluatie”.

Vrienden van de Vlaamse Veren nam poolshoogte ter plaatse en volgens onze bescheiden mening is de toestand er inderdaad veiliger op geworden dankzij de strategische plaatsing van enkele nadarhekken. Zie ook de foto’s bij dit bericht. Eén foto dateert van het Pinksterweekend toen de Marnix van Sint Aldegonde pas in de vaart was, de andere foto’s werden genomen op 8 juli 2021.