Sinds 2 april 2022 vaart het Sint Annaveer tussen het Steenplein op Rechteroever en de tegenoverliggende steiger op Linkeroever om het kwartier. Tevens wordt er vroeger en later op de dag gevaren en er is geen onderbreking meer in het varen voor de middagpauze.
Dit is mogelijk geworden door de ingebruikname vorig jaar van de nieuwe veerboot ‘Marnix van Sint Aldegonde’ (zie onze eerdere berichtgeving hierover). Als tweede veerboot kunnen zowel de ‘Schelde’ als de ‘Simon Stevin’ ingezet worden. 

Deze uitbreiding was broodnodig wegens de werken aan de Sint Anna voetgangerstunnel waardoor ongeveer het ganse jaar 2022 geen liften ter beschikking zullen zijn en ook de roltrappen worden regelmatig stilgelegd voor onderhoud. De laatste week van april was de voetgangerstunnel zelfs compleet gesloten wegens deze hoognodige onderhouds- en herstellingswerken. Het Sint Annaveer kon dan ook mooie passagiersaantallen optekenen.

Er waren wel af en toe strubbelingen. Op 12 april had de ‘Schelde’ een onzachte aanvaring met het ponton aan het Steenplein. Hierdoor was er de hele namiddag geen bediening van dit ponton mogelijk omdat eerst de stabiliteit ervan diende gecontroleerd en er daarna een noodreparatie moest plaats hebben. Hierover hebben Vrienden van de Vlaamse Veren bericht via onze Facebookpagina.
Gedurende een aantal dagen in de eerste helft van mei 2022 werd het varen van het Sint Annaveer tijdelijk teruggebracht op een halfuurdienst om onderhoud van het ponton mogelijk te maken.
Al deze problemen blijken inmiddels opgelost.