Net voor Pinksteren kwam de nieuwe veerboot van Vloot in de vaart op de Schelde te Antwerpen. De ‘Marnix van Sint Aldegonde’ wordt ingezet op het Sint Annaveer tussen het Steenplein en Linkeroever. Hij is ook geschikt om ingezet te worden tussen Hoboken en Kruibeke of tussen Hemiksem en Bazel.
De nieuwe aanwinst biedt plaats voor zo’n 200 passagiers en 75 fietsen. Maar door de geldende coronamaatregelen neemt het veer op dit moment maximum 35 passagiers mee per overtocht. We konden zelf vaststellen dat dankzij de uitklappende oprijdplaat bakfietsen heel makkelijk aan boord kunnen. Dit kan een uitkomst zijn nu de liften van de Sint Annatunnel het soms laten afweten. Dit geldt uiteraard ook voor kinderwagens en rolstoelen.

De ‘Marnix van Sint Aldegonde’ heeft een lengte van 30 meter en 9,5 meter breedte. Hij is voorzien van zonnepanelen en verbruikt maar een derde brandstof in vergelijking met andere veren. Er is ook een mogelijkheid voorzien om in de toekomst snel en eenvoudig over te schakelen naar alternatieve brandstof of elektrische batterijen. Kostprijs van de nieuwe veerboot : 4,4 miljoen euro.-

De ‘Marnix van Sint Aldegonde’ heeft een voorganger gehad bij Vloot met dezelfde naam. De bedoeling is dat hij de taken van de ‘Simon Stevin’ zal overnemen, ook al een oudgediende in de vloot waarvan het casco nog stamt van ‘Stoompont 18’ tussen 1930 en 1931 gebouwd in opdracht van Gemeente Tram Amsterdam, sinds 1943 Gemeentevervoerbedrijf Amsterdam.