DeWaterbus die sedert 2017 over de Schelde vaart is de meest succesvolle passagiersdienst over het water van ons land. Ze is in de eerste plaats bedoeld voor woon/werkverkeer richting Antwerpse haven, maar kent ook een groot succes wat recreatief verkeer betreft.

Dit heeft geleid tot beperkingen op sommige momenten van de dag tijdens de werkweek waarbij voorrang wordt verleent aan woon/werkverkeer. In de loop van de zomer was er zelfs even opschudding toen overwogen werd ook voor woon/werkverplaatsingen geen fietsen toe te laten op bepaalde spitsmomenten. Dit laatste werd inmiddels opgelost door het invoeren van een spitsdienst waarbij een extra vaartuig wordt ingezet. Met name om 4u45 en om 12u45 vertrekt er een extra waterbus vanaf het Steenplein richting haven.

Meer info over deze spitsdienst en over de periodes van de dag dat woon/werkverkeer voorrang krijgt vind je op:
www.dewaterbus.be/nl/nieuws/aangepaste%20dienstregeling

Wat we daar ook nog steeds zien is het structureel wegvallen van bepaalde vaarten buiten deze spitsuren.
Goed je reis voorbereiden is dus de boodschap !

Zie wat dit alles betreft ook onze vorige berichtgeving op 10 11 2022 en 25 8 2022
www.kvns.be/personeelsgebrek-speelt-waterbus-antwerpen-parten
www.kvns.be/waterbus-antwerpen-te-veel-fietsers-op-spitsmomenten

De vloot van DeWaterbus breidt uit.

Met dank aan Daan van Geffen en de Facebookgroep ‘Waterbus’ kunnen we hier het volledige overzicht van de vloot van DeWaterbus op dit moment opsommen:

De Schie is donderdag ook naar Antwerpen gevaren en vaart zaterdag 11 februari 2023 mee in de dienst. Zowel de Vlij als de Schie blijven in Antwerpen totdat de nieuwe Aqua Sapphire en Aqua Beryl mee de dienst in kunnen. Daarmee heeft Antwerpen weer 2 reserveschepen. De dienst in Antwerpen wordt uitgevoerd met 6 schepen en in het algemeen zijn er dus altijd 8 schepen aanwezig.Vijf 2407’s (Aqua Diamond, Aqua Emerald, Aqua Jade, Aqua Crystal en Aqua Pearl), de Aqua Ruby en dan nu tijdelijk de Vlij en Schie.