De meeste veerdiensten in Vlaanderen vallen binnen het werkingsgebied van de Vlaamse Waterweg nv. Deze overheidsorganisatie heeft een handig overzicht gemaakt van de huidige status van deze veerdiensten. De pagina wordt steeds geüpdatet zodra de Vlaamse Waterweg nv een nieuwe stand van zaken ontvangt. 

Ze is te raadplegen met deze link:
www.visuris.be/maatregelen#Veerdiensten

Met nadruk wordt gesteld dat de veerdiensten die openblijven enkel mogen gebruikt worden voor essentiële verplaatsingen, niet voor recreatief verkeer. De regels van social distancing dienen gerespecteerd ten opzichte van medepassagiers en bemanning.

Nieuws van enkele andere veerdiensten
Op de website van DAB Vloot lezen we dat ook de veren van Nieuwpoort en van Oostende zeker tot en met 19 april stil liggen.

Zoals eerder door Vrienden van de Vlaamse Veren gemeld wordt er wel gevaren door de veerboten voor alle verkeer over het kanaal Gent – Terneuzen (nl. Langerbrugge en Terdonk). Daar gelden geen beperkingen voor auto’s en vrachtwagens. Er worden evenwel maar 5 voetgangers en/of tweewielers tegelijk toegelaten per overvaart.

De Antwerpse Waterbus op de Schelde vaart met slechts 4 vaartuigen in plaats van 6, waardoor de haltes Liefkenshoek en Lillo niet bediend worden. Er mogen maximaal 45 passagiers tegelijk aan boord.