Het lijkt een slechte aprilgrap. Met ingang van 1 april wil minister Lydia Peeters de kwartierdienst op het Sint Annaveer terugschroeven naar een halfuurdienst.

Sinds 2 april 2022 vaarden er twee veerschepen over de Schelde tussen het Steenplein en linker-oever. Daardoor kon een kwartierdienst verzekerd worden. Dit beantwoordde aan de hoge nood die mede ontstond door het ongemak wegens onderhouds- en restauratiewerken aan de Sint Anna voetgangerstunnel. Deze perikelen zijn nog niet volledig achter de rug en nu het zomerseizoen aanvangt nemen de bewegingen van fietsers en voetgangers tussen beide oevers ook weer aanzienlijk toe. 

Op 14 februari was het al zo dat de veermannen 14 bewegingen heen en weer hebben uitgevoerd tussen 8u en 9u in de ochtend om de toevloed aan passagiers baas te kunnen.

Vrienden van de Vlaamse Veren steunt dan ook ten volle deze petitie die is opgestart door verontruste gebruikers van het Sint Annaveer.

www.petities.com/wij_willen_onze_tweede_veer_sint-anna_veerdienst_behouden

Een frequent varend veer tussen Antwerpen Steenplein en Linker-oever beantwoordt aan een grote nood voor voetgangers en fietsers. Een kwartierdienst is een minimum !

Vergelijk dit met de veerdiensten over het IJ te Amsterdam. Die varen om de 6 minuten en hun capaciteit voldoet nog niet.