De veerdienst tussen Driegoten (Hamme) en Weert (Bornem) over de Schelde is van 1 tot en met 12 juni 2020 onderbroken. In opdracht van De Vlaamse Waterweg nv wordt dan gewerkt aan de vlottende veersteiger kant Weert.

Door erosie van de waterbodem zakken de buispalen van de veersteiger stilaan weg. Het ponton dreigt hierdoor op termijn los te komen. De werken worden uitgevoerd met een kraan vanop een drijvend ponton op de Schelde. Tijdens de werken kan het veer niet aanmeren aan de steiger in Weert. De veerdienst Driegoten-Weert zal daardoor onderbroken zijn van 1 juni tot en met 12 juni. Veergebruikers kunnen het driehoeksveer Sint-Amands-Moerzeke-Mariekerke nemen.

“In een latere fase wordt de volledige constructie gereinigd en krijgt ze een antiroestbehandeling”, zegt Carolien Peelaerts van de Vlaamse Waterweg N.V.. “Wanneer deze werken precies worden uitgevoerd, hangt af van het weer. De veerdienst wordt voor die onderhoudswerken niet onderbroken, maar beperkte hinder is niet uit te sluiten.”

Artistieke impressie door Hugo Resseler van de toestand van het veer Driegoten – Weert in 1979