De gevolgen van het noodweer dat Limburg en vooral het Luikse getroffen heeft zijn zonder meer dramatisch. Vrienden van de Vlaamse Veren spreken dan ook hun medeleven uit met ALLE getroffenen.

Het kon niet anders dan dat ook de veerdiensten op de Maas dezer dagen gestremd zijn wegens het hoge debiet van de Maas.

We vernamen dat Ton Paulus, de veerexploitant van 9 veerponten op de Maas, ze noodgedwongen allemaal heeft stilgelegd. De meesten bevinden zich op Nederlands grondgebied, maar Meeswijk (B) – Berg (NL) verbindt Belgisch en Nederlands Limburg.

Bij dit artikel plaatsen we een foto van dit veer voor alle verkeer, de ‘Haol Euver’ in betere tijden. Het is een archieffoto van Vrienden van de Vlaamse Veren.

Drie ontwortelde bomen zijn op donderdag 15 juli 2021 tegen deze pont aangedreven waardoor drie van de vier kabels geknapt zijn, en de geleidebootjes van deze gierpont werden beschadigd. Verschillende veerlui hebben samengewerkt om de pont veilig te stellen, maar hij zal zeker nog verschillende dagen buiten dienst zijn. Dit geldt allicht ook voor de andere, kleinere veerpontjes op de Maas.