Acht leden van Vrienden van de Vlaamse Veren waren mooi op tijd voor de afspraak aan het Steenplein te Antwerpen. We namen op zaterdag 16 november 2019 de Waterbus om 12u met bestemming Liefkenshoek. Het was leuk dat we met de Aqua Diamond konden varen, dit is het eerste vaartuig dat in dienst kwam bij de Waterbus, namelijk op 1 juli 2017.

Tommy Boerema ster van de dag
Ster van de dag was Tommy Boerema. Zijn you-tube filmpje over de waterbussen werd bekroond en zo kon hij ons trakteren met gratis tickets. Onderaan dit verslag vind je een link naar het bekroonde filmpje.

Lillo in plaats van Liefkenshoek
We hadden een mooie vaart bij zonnig weer. Het was voor de bemanning niet duidelijk dat we naar Liefkenshoek wilden. De Waterbus lag daar een tijdje stil te dobberen, maar zonder aan te meren. Toen het misverstand was opgehelderd kregen we het aanbod om nog even mee over te varen naar Lillo en op de terugweg bij Liefkenshoek te ontschepen. We namen deze extra trip er graag bij !

Croque Fortje deed deugd
Het middagmaal namen we in de Taverne Liefkenshoek. De meesten lieten zich een ‘croque Fortje’ smaken en iedereen was tevreden. We werden er ook vlot bediend.

Bezoek aan het fort
Op eigen ritme brachten we een bezoek aan het belevingscentrum en het museum in het Fort en konden we vaststellen dat er zo veel te zien is dat we tijdens dit bezoek niet uitgekeken raakten.
Reden om nog eens terug te keren. Onder algemene aanmoediging toonde Tommy daar zijn behendigheid om virtuele containers op een schip te laden. Uitstap ook aangeraden met kinderen. We hadden nog net de tijd om af te ronden met een drankje in de taverne.

Terug met de nieuwe ‘Twin City Liner 1
Toen we de veersteiger bereikten lag de nieuwe ‘Twin City Liner 1’ daar al klaar. Hij moest nog wel over naar Lillo, maar we mochten al aan boord, zodat we weer een extra trip hadden: over en weer naar Lillo.

Lichtjes van de Schelde
Bij ondergaande zon en invallende duisternis konden we volop genieten van het panoramisch zicht en dromen van de ‘Lichtjes op de Schelde’. Half zes waren we terug op het Steenplein, waar Irm Brouns van KVNS nog een dankwoord uitsprak voor organisator Walter en voor Tommy.

Walter Resseler

Bekijk het bekroonde filmpje:
Het is een filmpje over de Noordelijke Waterbuslijn te Antwerpen. Het kwam tot stand dank zij de samenwerking tussen Treinweb (van Tommy Boerema) en Vrienden van de Vlaamse Veren.
Bekijk hier het filmpje

Datum: 16/11/2019

Tijdstip: 14:00

Organisator: VVVeren

Locatie:
Liefkenshoek

Enkele sfeerfoto’s