Uitgesteld tot latere datum

Gevolg gevend aan de instructies van de overheid om de verspreiding van het corona-virus tegen te gaan hebben we deze uitstap geannuleerd. We hopen hem op een latere datum te hernemen.
De ingeschreven deelnemers werden persoonlijk op de hoogte gebracht en betaalde inschrijvingsgelden werden teruggestort.

Vrienden van de Vlaamse Veren nemen op zondag 29 maart 2020 de Waterbus naar Lillo. In Lillo is er gelegenheid tot een lichte lunch (croque of spaghetti) in de “7 Saeligheden” Om 14u00 hebben we daar afspraak met onze gids die ons zijn kennis over Lillo – Fort zal delen. De gidsbeurt duurt ongeveer anderhalf uur. Daarna is er een vrij bezoek aan het Poldermuseum. Terugkeer uit Lillo met de Waterbus van 17u00, aankomst te Antwerpen-Steenplein om 18u00.

Afspraak: Steenplein te Antwerpen om 11u15 om er de Waterbus van 11u30 te nemen naar Lillo. Aankomst te Lillo om 12u30.

OPGELET: Hou rekening met het zomeruur! We zetten in de nacht van 28 op 29 maart onze klok één uur vooruit!

Inschrijven voor deze activiteit is noodzakelijk en we vragen om uiterlijk voor 25 maart uw reservatie door te sturen. Dit kan makkelijk en snel via de groene knop “Inschrijven”

  • Deelname kost: € 7,5 per persoon.
  • Inbegrepen: de Waterbus heen en terug en de vergoeding voor de gids.
  • Niet  inbegrepen: de maaltijd in de “7 Saeligheden”, inkom van het Poldermuseum (€ 3 volwassenen, € 2,5 voor 65+, kinderen tot 12 jaar gratis), de dranken ter plaatse en andere persoonlijke uitgaven.

Lillo-Fort is het enige stuk dat overblijft van het dorp Lillo na de havenuitbreiding van de jaren ’60. De bouw van het fort werd door de Nederlanders gestart in 1580, samen met het Fort Liefkenshoek aan de overkant van de Schelde. Beide forten hadden tot doel de Schelde af te sluiten en er tol te heffen voor de doorvaart van schepen naar het katholieke Antwerpen en de rest van de zuidelijke Nederlanden onder Spaans bestuur. Het fort kende een eeuwenlange geschiedenis van uitbreidingen en aanpassingen tot het begin vorige eeuw zijn militaire functie verloor. Toch werden de bomen van het Fort tijdens WO I (1914 – 1918 ) allemaal geveld. Om het landschap terug te vergroenen werd er in 1928 door de “Vereniging voor Natuur- en Stedenschoon” (de huidige KVNS) een grootse boomplantactie gehouden. Een gedenksteen herinnert nog aan deze gebeurtenis.

Datum: 29/03/2020

Tijdstip: 11:15

Organisator: VVVeren

Locatie:
Vertrek Steenplein Antwerpen

Enkele sfeerfoto’s